Espai Joan Monyarch i Espina

A "Cal Ballador" de Ciutadilla (Urgell) de Lleida, s'hi trobava  un petit museu de maquetes representatives d'edificis emblemàtics del poble de Ciutadilla i de la ciutat de Lleida.

L'autor, Joan Monyarch i Espina les va anar produint des de 1973 quan a causa d'una desafortunada decisió d'arranjament de l'ermita dedicada a Sant Roc (S XVII), fou totalment derruïda i substituïda per un nou local fet amb peces de formigó. Ell va voler quedar-se amb el record de l'ermita tal com l'havia conegut i la va fer en miniatura i amb materials provinents de l'autèntica ermita, les pedres, el fang de les teules, el zenc de les canonades... Així començà a reproduir el seu petit món de construccions singulars del seu poble i de Lleida, la seva ciutat d’acollida, on a més va ser un dels membres fundadors de la Coral Sicoris.

Durant el 2013, els dos fills d'en Joan, en Pep Monyarch i en Joan Monyarch, a voluntat d'aquest han firmat un conveni amb l'Ajuntament de Ciutadilla per cedir l'obra al Patronat de Casa Valls per tal que aquest la pugui exposar al públic. 

Patronat de Casa Valls.